Order / Pertanyaan Sila WHATSAPP @ SMS Ke "017-956 8326" (Strictly No Call)____________Visit Our Official FB Page : Mizz Han Resources HQ

MOLLYS BB DOLL FOUNDATION



MOLLYS BB DOLL FOUNDATION ~ 7 IN 1~
NEW FORMULA 






APA ITU MOLLYS BB CREAM FOUNDATION???
Merupakan sejenis Blemish Balm yang merupakan produk penjagaan kulit yang bertindak sebagai bahan asas semulajadi untuk mengawal kulit dari minyak, sinaran matahari dan bertindak sebagai agen anti penuaan. Ia menyamakan tona kulit dan mampu menutup pori-pori terbuka, jerawat atau jeragat. Selain menjadikan kulit gebu, ia juga mampu mencerahkan kulit dan menaikkan seri wajah tanpa kesan mekap asas yang tebal. Sesuai untuk semua jenis kulit dan peringkat umur.





Mollys BB Doll kini dengan formulasi baru iaitu pertambahan collagen dan almond oil serta mempunyai SPF50++ dapat membantu anda menyelesaikan masalah kulit anda. Ia bukan sahaja menegangkan kulit, malah menjaga kulit dari sinaran uv yg boleh merosakkan kulit yang menyebabkan kusam,berminyak,tidak sekata, tompok hitam serta berjerawat. Ianya sesuai digunakan oleh pelbagai jenis kulit termasuk kulit sensetif. Struktur cream yg padat, dapat memberi kesan solekan yg tahan lama serta menutup hampir seluruh cela. Ianya bukan sekadar cream biasa yg hanya utk solekan semata-mata, ia sesuai utk kegunaan harian serta tahan sehingga 18jam dan mampu merawat kulit secara konsisten. Satu bekas tahan sehingga 3 – 4 bulan mengikut kekerapan guna. Ia juga mempunyai dua pilihan warna iaitu utk kulit cerah serta gelap. Jadi anda tak perlu ragu-ragu utk menggunakannya.


PILIHAN WARNA 


 



       BERTINDAK  7 IN 1 
1)      Pelembab
2)      Sun block
3)      Mencerah dan lembutkan kulit
4)      Sebagai penutup cela
5)      Menaikkan seri wajah
6)      Mengawal minyak pada muka
7)      Mengeringkan jerawat dan merawat pigmentasi

 KELEBIHAN MOLLYS BB DOLL NEW FORMULA

• Tidak berminyak

• Tahan sehingga 18 jam.

• Anti rekahan dan anti penuaan

• Mempunyai spf50 sebagai pelindung UV

• Tidak perlu guna bedak utk kesan glowing

• Merawat jerawat,parut,jeragat,kulit kusam

• Mempunyai collagen utk menegangkan kulit

• Menutup cela hampir 100% (jeragat,parut,pori)

• Sesuai utk kegunaan harian serta solekan pengantin


Mengandungi bahan tambahan istimewa iaitu SWEET ALMOND OIL:

Kelebihan almond oil (minyak badam):

1. Moisturizing

Badam mempunyai cara utk memerangkap kelembapan pada kulit dan mengekalkan kelembapan pada setiap masa.

2. Anti- radang

Minyak ini juga telah terbukti mempunyai kesan pada orang yg mempunyai alahan kulit dan keradangan. Ia mempunyai kedua-dua keupayaan untuk melegakan serta merawat alahan kulit . Luka-luka kecil , kulit luka, dan jangkitan kulit lain juga boleh dirawat dengan menggunakan minyak badam.

3. Mengurangkan Kedutan dan menghilangkan eye bag.

Minyak badam mengandungi vitamin yang membantu ia melambatkan kemunculan kedut dan merawat kesan hitam bawah mata.

4. Perlindungan dari matahari

Sinar ultraungu yang berbahaya menyebabkan kedutan , selaran matahari , penuaan dan kanser kulit. Minyak badam boleh membantu membaiki kerosakan disebabkan oleh pendedahan matahari .



KANDUNGAN MOLLYS BB DOLL FOUNDATION:

-Sunblock SPF50++,Collagen,Sweet Almond Oil,Titanium Dioxide, Alumina, Triethoxycaprylylysiline, Diisostearyl Malate, Petrolatum, Bis-Hydroxyethoxypropyl Dimethicone, Cocyl Adipic Acid/Trimethylolpropane Copolymer, Phenylpropyl-Dimethylsiloxysilicate, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Phenyl Trimethicone, CI 77492, Simethicone, Mica, Aminopropyl Dimethicone, Triacontanyl PVP, HDI/Trimethylol Hexyllactone Crosspolymer, Silica, Iron Oxides, Talc, Microcrystalline Wax, Candelilla (Euphorbia Cerifera) Wax, Beeswax, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Ozokerite Wax, Butyl Methoxydibenzoylmethane, CI 77499, Triethoxycaprylylsilane, Tocopheryl Acetate, BHT, Gold, Methylparaben, Propylparaben.



CARA PENGGUNAAN :

Sapu bb doll cream pada dahi, pipi, dagu, leher dan bawah mata. Basahkan span dan lembapkan lalu ratakan seluruh wajah.Untuk kesan glow tidak perlu guna bedak, untuk kesan gebu sila guna bersama bedak dgn cara basahkan span bedak, sapu sedikit bedak dan dap dap kan pada wajah.



BEZA MOLLY DENGAN SUPRA
Sure nanti akn ada yang bertanya apa perbezaan antara Supra ngan Mollys kan??
Sblom btanya... Nih saya kasi info siap2 :) Mollys BB Doll Foundation nih lain ye dari Supra Foundation...
* Supra Foundation merupakan Alas Bedak sahaja...
* Kalau nak nampak lebih flawers & cunnnn... Better pakai Supra...
* Tapi unt Mollys BB Doll Foundation plak bfungsi BB Cream iaitu unt Menjaga, Merawat & Mencantikkan kulit muka... Dia xde banyak color coz ianya sesuai unt semua jenis kulit... Memang natural sangat....
Setiap produk ada kelebihan yer..Bergantung pada kesesuaian kulit kita utk memilih yg mana yg terbaikk..! 
Tak yah duk pening2 kepala nk pilih yg mana..!



FUNGSI MOLLYS BB DOLL FOUNDATION :
* Menutup kulit bermasalah secara lembut dan semulajadi. Hanya sedikit sahaja bagi menyamakan tona warna kulit secara semulajadi dan kulit lesu atau gelap akan menjadi lebih bermaya.
* Membantu kulit mendapat kesan lembapan yang optimum.
* Memberikan pelitupan seperti bedak asas dengan menutup jerawat, liang pori, parut, garisan halus dan tona kulit yang tidak sekata.
* Membantu mengecilkan liang pori dan memperbaiki keadaan kulit muka.
* Bertindak sebagai lapisan pelindung yang mengawal lebihan minyak dan pada masa yang sama dapat memberikan kelembapan yang cukup kepada kulit daripada sinaran UV dan pencemaran alam sekitar atau radikal bebas.
* Sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.
* Tidak berminyak.
* Hilangkan minyak, jerawat,parut,jeragat.
* Tampil cantik hanya dengan 1 minit.
* Anti rekahan.
* Tidak perlu pakai bedak.
* Menutup pori-pori terbuka.
* Wajah nampak natural tanpa makeup yg tebal.
* Sesuai utk kegunaan harian dan makeup pengantin.
* Menjadikan kulit halus, licin dan gebu.
* Tahan sehingga 18 jam.



KHASIAT MOLLYS BB DOLL FOUNDATION
* Meremajakan kulit muka dengan menambah keanjalan kulit, mencegah penuaan pra-matang, melambatkan pelupusan kolagen serta mencegah dan membaiki kulit menggeleber.
* Mengandungi pelindung UV untuk kesihatan kulit iaitu SPF 50 yang dapat mengurangkan risiko kanser kulit dengan memperbaiki sel kulit rosak, merangsang pertumbuhan sel kulit, menghalang kerosakan kulit akibat cahaya matahari serta mencegah radikal bebas.
* Menyerlahkan penampilan mata dengan mengurangkan masalah kantung mata, melembutkan kontur mata, mengurangkan garis halus dan kedutan di bahagian ekor mata serta membantu mengurangkan lingkaran hitam di bawah mata.
* Menyerlahkan seri wajah dengan menyamaratakan tona kulit, mengurangkan radang kulit, mengurangkan jeragat dan parut serta menjadikan kulit lebih lembut dan halus.
* Memberikan kelembapan hingga kulit menjadi sangat sihat serta mengawal lebihan minyak di muka.


 Sila click untuk besarkan gambar


CARA PENGGUNAAN :
Sapukan sedikit pada dahi, pipi, hidung dan dagu..kemudian ratakan dengan span (untuk hasil terbaik gunakan span basah). Boleh digunakan tanpa bedak untuk kesan glowing. Tak perlu gunakan krim lain seperti toner atau sebagainya. Jimat dan memudahkan.

Q & A

Siapa yg boleh menggunakan bb doll cream?

-Remaja dan dewasa.kanak-kanak berumur 12tahun ke bawah tidak di galakkan kerana faktor kulit yg masih muda.
-Jurusolek pengantin atau apa-apa sahaja yg berkenaan dengan solekan. Selain dapat mencantikkan wajah ia juga memberi perlindungan kepada kulit.
- Orang yang mempunyai masalah penuaan, jerawat, jeragat, kulit kusam, parut dan pori terbuka. Formula di dalam bb doll cream dapat membantu mengatasi masalah tersebut.

Bolehkan bb doll cream di pakai bersama cream lain?
-Ya boleh, jika anda ada menggunakan sebarang skincare,toner atau sebagainya boleh di pakai bersama bb doll cream. Caranya: sila guna cream/skincare/toner anda terlebih dahulu, selepas 3 minit baru anda apply bb doll cream.

Boleh tak jika digunakan oleh seorang yg bekerja di bawah pancaran matahari?
-Ya boleh, kerana bb doll cream mempunyai spf50 yang bertindak sebagai pelindung UV dan dapat mengelakkan kulit anda sunburn. Selain itu, terbaru kami kami telah menformulasikan dgn bahan yg baik iaitu glutathione iaitu untuk mencerahkan kulit wajah. Selain di gunakan utk solekan, ia juga bertindak sebagai perawatan.

Boleh di guna ketika solat?
-Seeloknya cuci sebersihnya kerana dalam solat kita perlu bersih dari sebarang cream.

Waktu yg sesuai utk guna bb doll cream:
-Bila-bila masa d mana jua kecuali waktu tidur. Kerana bb cream lebih sesuai di guna utk solekan.

Bagaimana cara nak cuci?
-Sebaiknya gunakan makeup remover atau tisu basah kerana bb cream mempunyai tekstur yg agak pekat, jadi anda boleh menanggalkannya seperti yang di nyatakan.

Ada berapa color bb doll cream dan kulit yg macam mana sesuai utk guna?
- Bb doll cream mempunyai 2 color iaitu 1 untuk kulit cerah dan 1 lagi utk kulit gelap. Jika anda berkulit cerah spt cina, kulit sawo matang, kuning langsat serta sederhana anda boleh gunakan soft light. Jika anda mempunyai kulit sawo matang atau gelap boleh gunakan sweet beige.
- Kulit yg kering/berminyak/sensetif boleh menggunakannya.

KANDUNGAN :
1 UNIT MOLLYS BB DOLL FOUNDATION MENGANDUNGI 10 GRAM
Untuk Kegunaan Sebulan- 2 Bulan (Bergantung kepada cara pakai)


TESTIMONIAL PENGGUNA MOLLYS BB DOLL FOUNDATION 






















 sila click untuk besarkan gambar

















P/S : Pengantin baru yang menggunakan Mollys Foundation for her wedding makeup :)








































KANDUNGAN :
1 UNIT MOLLYS BB DOLL FOUNDATION MENGANDUNGI 10 GRAM
Untuk Kegunaan Sebulan- 2 Bulan 
(Bergantung kepada cara pakai)


Terlalu banyak Testimonial Molly ni, dan Molly BB Doll Foundation ini juga sangat sesuai untuk makeup pengantin juga!!!
HARGA:
RM50.00/UNIT, FREE POSTAGE SEMENAJUNG
RM55.00/UNIT, FREE POSTAGE SABAH SARAWAK.




1 comment:

  1. Akhirnya cik han jual...dah lama saya cari benda ni! bb cream ni sgt best. Thumbs up !!!

    ReplyDelete

Pertanyaan @ Kemusykilan Sila Tinggalkan Komen Dibawah :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...