ASANTEE SKIN HAIR BLEACHING CREAM

ASANTEE SKIN HAIR BLEACHING CREAM


Produk pencerahan kulit (kaedah pelunturan) pada badan yang diyakini selamat tanpa sebarang kesan sampingan pada kulit. 
Kesan pencerahan kulit yang serta merta (boleh dilihat seawal 20 minit selepas proses bleaching).
Boleh dilumur ke seluruh badan ataupun diletakkan di bahagian-bahagain badan tertentu yang dikehendaki ( bahagian yang kehitaman seperti ketiak, dua siku, lutut, peha atau bahagian-bahagian yang berlipat).Penggunaan disyorkan hanyalah sebulan sekali.

BULU ROMA BERTUKAR MENJADI WARNA PERANG SECARA SEGERA!!!!




Setiap set Asantee Skin Hair Bleaching terdiri daripada :
1. SKIN HAIR BLEACHING CREAM (115ML) 
2. ASSANTEE POWDER (15GRAM)
3. ASSANTEE MILK POWDER  (5GRAM)
4. ASSANTEE LIQUID SOAP  (30ML)

CARA PENGGUNAAN
* SETIAP 1 SET UNTUK 1 KALI PENGGUNAAN SAHAJA*
1) Letakkan item No. 1 di dalam mangkuk.
2) Kemudian campurkan item No. 2 & No. 3 sekali didalam mangkuk tadi 
3) Campuran item 1,2 & 3 mestilah digaul sebati dan jangan dicampur dengan air.
3) Gaulkan sehingga sebati campuran 1,2, & 3 dan lumurkan pada seluruh badan dengan berus cat @ berus untuk sapu planta. (Pastikan ketika sapu badan adalah kering, tidak basah)
4) Biarkan ia meresap pada kulit dalam masa sekurang-kurangnya 20 minit.
5) Setelah cukup 20 minit,  basuh badan menggunakan item No.4 (liquid soap) serta bilas dengan air bersih.


*Pastikan anda membiarkan bleaching cream selama sekurang-kurangnya 20 minit pada badan untuk kesan terbaik*




  
KESAN PENGGUNAAN:
1. Kulit menjadi lebih cerah (boleh dilihat selepas pertama kali pakai)
2. Bulu roma menjadi warna perang seolah-olah tidak kelihatan
*Anda pasti berpuas hati sekiranya anda inginkan kulit yang putih dan tidak kelihatan bulu roma pada badan.
*Tidak sesuai untuk kulit yg sensitif
* Jika ingin digunakan pada muka, pastikan kulit wajah anda adalah tidak sensitif. Jika kulit wajah anda sensitif dilarang guna pada wajah untuk elakkan iritasi kulit.
*Disarankan penggunaan setiap sebulan sekali @ paling kerap 2 minggu sekali. (Dilarang guna kurang dari 2 minggu sekali)




Info Tambahan:
Pelunturan kulit dan bulu roma adalah cara yang sangat mudah bagi mereka yang bimbang tentang bulu roma yang gelap atau kulit badan yang gelap. Proses pelunturan kulit adalah sangat popular untuk merawat kulit dan bulu roma yang tidak diingini pada seluruh badan tanpa mencukurnya.

Apakah Jenis bulu roma yang sesuai untuk proses bleaching?
Proses Pelunturan adalah yang terbaik untuk bulu roma yang gelap dan nipis. Bulu roma yang tebal dan panjang tidak sesuai untuk pelunturan kerana kesan yang sangat ketara akan terlihat selepas pelunturan. Proses bleaching ini adalah yang amat sesuai untuk nada kulit sederhana dan cerah (kulit orang asia). 

PERINGATAN!!!
* Pelunturan harus dielakkan pada kawasan berhampiran mata dan kening kerana juzuk kimia peluntur adalah kuat dan dikhuatiri mungkin mempunyai kesan berbahaya pada mata.
* Pelunturan juga tidak boleh dilakukan di kawasan-kawasan badan yang sensitif seperti kawasan kulit muka yang sensitif, dan bahagian intim, kerana dikhuatiri risiko kerosakan kulit dan kerengsaan.
* Hentikan serta merta penggunaan jika terdapat kesan kulit  gatal-gatal, atau radang selepas proses bleaching.
* Proses bleaching tidak sesuai bagi kulit yang luka, gatal-gatal, atau keradangan kerana dikhuatiri akan beri kesan lebih teruk pada kulit.
* Proses pelunturan tidak sesuai digunakan kepada mereka yang mempunyai kulit wajah dan badan yang sensitif.
* Jangan sapu cream bleaching menggunakan tangan. Sila gunakan berus cat @ berus yang sesuai seperti dibawah-->

 



JAWAPAN & PERSOALAN
1. Jika penggunaan disyorkan sebulan sekali, maka berapa lama bulu roma akan hilang?
--->Masa penggunaan kali pertama sudah nampak kesan, iaitu dimana bulu roma akan menjadi nipis dan bertukar menjadi warna perang sehingga tidak kelihatan. Untuk kesan lebih ketara pastikan anda melakukan proses bleaching setiap sebulan sekali dan paling minimum  3 bulan sekali.

2. Boleh bleach pada muka atau tidak?
--->TIDAK BOLEH guna pada  muka JIKA kulit muka sensitif atau berjerawat.

3.Berapa banyak perlu campur item No 1, 2 & 3 didalam mangkuk? Adakah guna skali terus habis?
--->Ya...setiap set adalah untuk sekali guna, untuk satu badan.Sapukan campuran tu keseluruh bahagian badan. Sekiranya ada baki cream perlu terus buang dan jangan disimpan.Kesan sudah nampak ketika kali petama bleach, kulit jadi putih dan bulu roma tidak nampak.

4. Bolehkan sapu cream bleaching menggunakan tangan?
---> Jangan sapu krim mengguna tangan, sapulah menggunakan berus cat  atau berus untuk sapu planta. (Pastikan berus yang bersih) . Gunakan berus yang lebar supaya senang disapu pada seluruh badan. Kalau berus cat gunakan yang baru, jangan guna yang dah terpakai nanti badan bercampur pula dengan cat itu.

5. Bolehkah digunakan pada bulu ketiak yg lebat?
--->Boleh. Tiada masalah.

6. Ada kesan sampingan tak pada kulit?
---> Kesan sampingan akan ada sekiranya kulit anda adalah jenis yang sensitif. Maka pastikan kulit anda adalah normal (tidak sensitif @ mudah alahan) baru guna!

7. Bolehkan digunakan pada parut pada badan?
---> Boleh, tetapi pastikan parut itu sudah lama dan kering. Jangan gunakan pada parut yang masih merah atau luka. Parut jerawat pada muka tidak digalakkan (kecuali parut jerawat yang sudah lama dan betul-betul kering, dan jerawat sudah tiada biji)

TESTIMONIAL PENGGUNA






































HARGA 1 SET :-
RM30.00 (SM)
RM35.00 (Sabah/Sarawak)
Free Poslaju

P/S : 1 set untuk penggunaan sekali sahaja.
sekali penggunaan adalah untuk sebulan sekali.



@
 sila klik disini : CARA ORDER

6 comments:

  1. Salam, nak tanya bagi perempuan yang ada bulu misai halus dekat muka, pakai bleaching cream ni dekat situ boleh ke? Ada kesan perbezaan tone muka tak lepas tu?

    ReplyDelete
  2. Salam, nak tanya bagi perempuan yang ada bulu misai halus dekat muka, pakai bleaching cream ni dekat situ boleh ke? Ada kesan perbezaan tone muka tak lepas tu?

    ReplyDelete
  3. Ade kkm nye kelulusan x

    ReplyDelete
  4. boleh tunjuk kn cara yg paling sesuai nk apply asantee ni kat muka.?.nak tahu bahagian apa ta kena sapu la..

    ReplyDelete
  5. nk order mcmana? ada akaun maybank x?

    ReplyDelete
  6. boleh dptkan drpd saya juga :) whatsapp/sms utk order 0134037249. thank you :)

    ReplyDelete

Pertanyaan @ Kemusykilan Sila Tinggalkan Komen Dibawah :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...